Instagram Konum Kapatma Ayarları

Instagram Konum Kapatma Ayarları

Instagram kullanıcıları konum kapatma ayarlarını yaptıkları fotoğraf ve video paylaşımlarına konumun otomatik olarak eklenmesini engellemek için yaparlar. Yani Instagram hesabınızda paylaştığınız fotoğraf ve video paylaşımlarında, bulunduğunuz konumun otomatik olarak eklenmesini istemiyorsanız, Instagram konum kapatma ayarlarından konum özelliğini kapatabilirsiniz. Ancak yaptığınız önceki paylaşımlarınızda bulunan konumların silinmesi veya  değiştirilmesi de oldukça kolay bir işlemdir. Gönderilere otomatik olarak eklenen konumlar eksik ya da yanlış olabilmektedir. Bu sebepten kullanıcılar konum özelliğini kapatmak isteyebilir ve konumu kişiler kendi girmeyi tercih edebilir.

Instagram’da Konum Nasıl Ayarlanır Ve Nasıl Kaldırılır?

Kullandığınız mobil cihazınızdan veya tabletinizin ayarlar menüsüne girerek, uygulamalar kısmından Instagram’ı bulmalısınız. Daha sonra konum sekmesine gelmeli ve  uygulamayı kullanırken seçeneğini aktifleştirerek, Instagram uygulamasında paylaştığınız gönderilerde mevcut konumunuzun bulunmasını sağlayabilirsiniz. Eğer paylaştığınız gönderirlerde otomatik olarak eklenen konumları istemiyorsanız, paylaşmadan önce konumu silebilir ya da ayarlar sekmesinden Instagram’ı bularak, konum seçeneğini asla olarak ayarlayabilirsiniz.

Instagram’da yapılan paylaşımlarda, konum paylaşıp paylaşmama durumu tamamen kullanıcıların isteğine bağlıdır. Paylaşılan konumlar ile ilgili olarak kullanıcıların yaşadığı gizlilik hatası, Instagram uygulamasının sorumluluğunda değildir. Instagram’da yaptığınız paylaşımlar da konumların konumlarınızın görünmesini istemiyorsanız, yukarıda belirttiğimiz gibi ayarlar kısmından Instagram’a girerek, konum paylaşımlarını asla olarak ayarlamanız gerekir.

Instagram’da Önceden Paylaşılan Konum Gönderiyi Silmeden Nasıl Kaldırılır?

Instagram uygulamasında önceden paylaştığınız gönderilere eklediğiniz konumları daha sonra kaldırmak isteyebilirsiniz. Bu işlemi gönderileri silmeden gerçekleştirmek istiyorsanız, yazımızı okumaya devam etmelisiniz. Öncelikle yapmanız gereken ilgili gönderiyi bularak, sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine tıklayarak düzenle demelisiniz. Gönderilerdeki düzenleme kısmından eklediğiniz konumları kaldırabilir, değiştirebilir ya da konumu olmayan gönderilere konum ekleyebilirsiniz. Böylelikle Instagram’da paylaştığınız gönderileri silmeden, daha önceden eklemiş olduğunuz konumları kaldırabilmeniz mümkün olur.

instagram takipçi satın al - instagram takipçi satın al - takipçi satın al - instagram takipçi satın al - tiktok takipçi satın al - takipçi satın al - spotify takipçi satın al